ျမန္မာလူမ်ိဳးမ်ားထမင္းစားပြဲတြင္ ငါးပိ မပါမျပီးသကဲ့သို႔ ကိုရီးယားလူမ်ိဳးမ်ားသည္လည္း ဂင္(မ္)ခ်ီကို မပါမျဖစ္ စားသံုးၾကပါသည္။ ေနရာေဒသအလိုက္ ဂင္(မ္)ခ်ီ အရသာလည္း မတူၾကသလို ရာသီအလိုက္ စားသံုးၾကတဲ့ ဂင္(မ္)ခ်ီဟာလည္း မတူၾကပါဘူး။ ရာသီအလိုက္စားတဲ့ ဂင္(မ္)ခ်ီအမ်ိဳး အစားနဲ႔၊ ေဒသအလိုက္ လုပ္ၾကတဲ့ ဂင္(မ္)ခ်ီမ်ားကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
ယင္းသို႔ ဂင္(မ္)ခ်ီအမ်ိဳအစားေပါင္း မ်ားစြာ ရွိသည့္အနက္မွ အခ်ိဳ႕ကို ဓါတ္ပုံႏွင့္တကြ ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။
 |
ဂါ့ဂင္(မ္)ခ်ီ 갓김치 | |
 |
ဂြန္းဂၽြန္းဂင္(မ္)ခ်ီ 궁중김치 |
|
 |
ဗယ္ခ်ဴဂင္(မ္)ခ်ီ 배추김치 |
|
 |
နာဘာ့ဂင္(မ္)ခ်ီ 나박김치 |
 |
ဒါလယ္ဂင္(မ္)ခ်ီ 달래김치 | |
 |
ဘူခ်ဴဂင္(မ္)ခ်ီ 부추김치 | |
 |
ေအာ(လ္)ဂါရီဂင္(မ္)ခ်ီ
얼갈이김치 |
 |
ေယာ(လ္)မူဂင္(မ္)ခ်ီ 열무김치 | |
 |
ၾကိဳ႕ဖာဂင္(မ္)ခ်ီ 쪽파김치 | |
 |
ခ်ဳန္းဂါ့ဂင္(မ္)ခ်ီ 총각김치 | |
No comments:
Post a Comment